SEPETİM

Sepetiniz Boş

Bebek Odası Duvar Kağıdı Nasıl Olmalı

09 Ekim 2021
Bebek Odası Duvar Kağıdı Nasıl Olmalı

Bebek Odası Duvar Kağıdı Nasıl Olmalı

BEBEK ODASI DUVAR KAĞITLARI NASIL OLMALI?

Aslında pek çok insan artık dekorasyon konusunda neredeyse uzman oldu. Sebebi ise gerek dekorasyon firmalarının artışıyla yaptıkları reklamlar gerekse görselliğin sosyal hayatımızda çokça yer tuttuğu her türlü medya…

Ev odaklı yaşadığımız şu günlerde evimiz hem "en çok vakit geçirdiğimiz yer" hem "sığınağımız’’ hem de "işyerimiz" olmuş durumda. Yani artık bizim karakterimizi yansıttığımız alanımız oldu…

Kişisel dokunuşlarımızla şekillendirip, görsel olarak rahatlatan, ruhumuzu bedenimizi arındırıp dinlendiren yaşam alanları yaratıyoruz artık kendimize.

Peki, kendimiz için yarattığımız bu yaşam alanında bizim en kıymetlimiz "bebeklerimiz’’ için nasıl harika alanlar, odalar oluşturabiliriz?

Kendimiz için kolay olan bu iş bebeklerimiz söz konusu olunca bizi biraz zorlar. Çünkü hepimiz onlar için en iyisini en güzelini isteriz…

Mesela bebek odası duvar kağıdı nasıl olmalıdır?

Şimdi size bebek odası duvar kağıtları için akılcı öneriler, bütçesi az ama etkisi çok yaratıcı fikirler, basit ama fonksiyonel duvar kağıdı kaplama fikirleri vereceğiz. Evet, basit ama etkili bir yöntem olan duvar kağıtları ile huzur veren güzel bebek odaları yaratmanız için…

Evde kendinizin de yapabileceği birbirinden harika duvar kağıdı kaplamalarıylayenileme veya dönüştürme çalışmalarından bahsedeceğiz.

Önce içinizdeki yaratıcı fikirleri açığa çıkarıp, bebeğinizin odasının duvarlarını da dekorasyona dahil edin. Yepyeni bir duvar kağıdı ile bebeğinizin odasını renklendirin. Duvarları dekorasyonun bir parçası haline dönüştürmek en akıllıca çözümlerden biridir. Bizde bundan yola çıkarak 3d duvar kağıtları olarak bebeğinizin odasındaki atıl duvarlara hoş bir hava kazandıracak duvar kağıtları hazırladık.

BEBEK ODASI DUVAR KAĞIDI ÖRNEKLERİ

Her yaşam alanı farklı bir hikayeyi yaşatır, farklı hayallere sürükler. Sizde bebeklerinizin gelecekteki hayallerine yön verip, kendi hikayelerini yaratmalarına olanak tanırken o hayalin hikayenin ortağı olun…

Bebek odası duvar kağıtlarının olmazsa olmazlarından biri yumuşacık, dokunma hissi uyandıran duvar kağıdıdır.

Su geçirmeyen, kir tutmayan, kolay temizlenen duvar kağıtları aynı zamanda tozu engeller ve bebeğinizin rahat uyumasını sağlar. Ayrıca Avrupa standartlarına uygun, insan sağlığına zarar vermeyen malzemeden üretilmiş olmasına dikkat edilmeli, kolay ve hızlı yapıştırılabilen duvar kağıtları tercih edilmelidir.

Duvar kağıdını odanın m2 ölçülerine ve duvarın şekline göre seçmelisiniz. Duvar kağıtları odada oldukça geniş veya dar bir alan görünümü oluşturabilir. Seçim yaparken duvarın ölçülerini ve aydınlık seviyesini de dikkate almak gerekir.

Bebek odası duvar kağıtlarında bir diğer önemli konu da renk seçimidir. Kız bebek odalarında pembe, erkek bebek odalarında genellikle mavi ve mavinin tonlarında duvar kağıtları tercih edilirken odanın mobilyalarına uygun kombin yaparak hoş ve sıcak bir atmosfer yaratabilirsiniz.

Küçük ve dar odalar için daha açık renk tonları elverişlidir (duvarı uzaklaştırır), koyu renkler ise bize daha çok yaklaştırır.

Mesela odanız küçük bir dikdörtgen ise yatay çizgili açık renk bir duvar kağıdı kullanabilirsiniz. Ayrıca dar duvar alanlarında parlak yüzeyli duvar kağıdı kullanmanız durumunda ışığın yansımasını, odanın daha aydınlık görünmesini sağlayabilirsiniz.

Duvar kağıdı ile bebeğinizin odasında hikayesi olan duvarlar oluştururken  zemin kaplamaları ve duvar renkleri ile de uyumuna dikkat etmeli, dengeli bir tarz benimsemelisiniz.

Aradığınız bütün özelliklere sahip, İlham veren renklerle bütünleşen 3d duvar kağıtları bebeğinizin odasında göz dolduracak.

Bebek odası 3d duvar kağıtları olmadan olmaz…

 

YORUM YAP
YUKARI